FAQ

Meest gestelde vragen

Gaat een coaching ook door als het regent?

Ja, de coachingsessie gaat altijd door. Regen, kou, wind, als wandelaar kun je het allemaal tegenkomen. Met de juiste uitrusting kun je ook in slecht weer nog aangenaam wandelen. Bij onweer zoeken we naar een passend alternatief.

Een aantal tips voor regenachtige dagen.

  1. Check het weerbericht.
  2. Draag als het koud en nat is meerdere lagen kleding over elkaar heen in plaats van één hele dikke laag. De verschillende kledinglagen isoleren beter en houden je lichaamswarmte daardoor beter vast.
  3. Als het tijdens je wandeling plotseling gaat regenen, is een poncho erg handig. Je kunt deze snel over je kleding aantrekken. Wandelen met een paraplu is over het algemeen niet heel prettig.
Wat neem ik mee en wat doe ik aan?

Een Checklist bij alle weersomstandigheden.

Wat neem ik mee?

» Een kleine rugtas.
» Water en een kleine snack.
» Een poncho of zonnecrème.

Wat doe ik aan?
» Stevige wandelschoenen, dit kunnen ook sneakers zijn.
» Een lange broek waarin je makkelijk kunt bewegen. Een lange broek is ook in de zomer aan te raden in verband met teken.
» Handschoenen bij kou en regen. Bijna niets is vervelender dan tijdens het wandelen koude en daardoor pijnlijke handen en vingers te krijgen. Draag bij koud weer daarom handschoenen. Belangrijk is dat handschoenen wind- en waterdicht zijn.
» Een muts in de winter. Een groot deel van je lichaamswarmte verlies je via je hoofd. Daarom is een muts bij koud weer heel belangrijk. Wol en fleece zijn goede materialen voor een muts.

 

 

Worden sessies vergoed?

Vergoedingen

Via werkgever of opleidingsinstituut
Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke of professionele ontwikkeling. Dit valt dan onder het opleidingsbudget of loopbaanbudget. Neem hiervoor contact op met je werkgever of opleiding.

Via de arbodienst
Dit valt dan onder burn-out preventie. Neem hiervoor contact op met je arbodienst.

Aftrekken bij de belastingaangifte als particulier
Scholingskosten zijn inclusief btw aftrekbaar. Coaching valt onder deze scholingskosten-post als het doel van de coaching gericht is op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Aftrekken bij de belastingaangifte als zelfstandig ondernemer
De kosten voor van coaching zijn aftrekbaar als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Via PGB of het UWV
Leeft je op dit moment van een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

 

{

“Als iemand echt van natuur houdt, vindt men overal schoonheid.”

– Vincent van Gogh